کیفیت برداشت محصول چای برای ما مهم است از این رو ضروریست تا چایکاران به این مهم توجه کنند.

سایه گیلان:  دکتر اسدالله عباسی به همراه فرماندار لاهیجان و نماینده مجلس شورای اسلامی در مراسم آغاز برداشت برگ سبز چای گیلان با حضور در روستای کتشال پایین از توابع بخش مرکزی شهرستان لاهیجان ” پایتخت چای ایران” در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کیفیت برداشت محصول چای برای ما مهم است از این رو ضروریست تا چایکاران به این مهم توجه کنند.
استاندار گیلان با ابراز خرسندی از حضور در جمع چایکاران بمناسبت آغاز برداشت برگ سبز این محصول راهبردی افزود: به کشاورزان چایکار توصیه می کنیم تا برداشت چای را به صورت مکانیزه انجام دهند، این مهم موجب کاهش هزینه ها و افزایش تولید می شود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: دولت سیزدهم امسال با افزایش قیمت خرید برگ سبز چای برای حمایت از تولید در راستای برنامه راهبردی کشور و شعار سال (مهار تورم رشد تولید) اقدام کرده است.
دکتر عباسی با اشاره به افزایش ۵۲ درصدی قیمت خرید برگ سبز چای درجه یک و ۶۲ درصدی قیمت خرید برگ سبز چای درجه ۲ در سال جاری نسبت به پارسال افزود: امسال قیمت خرید برگ سبز چای میانگین ۵۷ درصد افزایش یافت.
استاندار گیلان بیان کرد: علاوه بر این افزایش قیمت در خرید برگ سبز چای که دولت تعیین کرده ، ۲ تا پنج هزار تومان نیز کارخانجات برای خرید از چایکاران افزایش قیمت دارند ضمن اینکه به بیمه کشاورزی این محصول اهتمام می شود.
سال گذشته قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای درجه یک به ازای هر کیلو ۹ هزار و ۲۰۰ تومان و برگ سبز چای درجه ۲ هفت هزار و ۱۰۰ تومان تعیین شده بود که امسال افزایش یافته است.
استاندار گیلان یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت را حمایت از شالیکاران و چایکاران در استان‌های شمالی دانست و بیان کرد: در سال رشد تولید و مهار تورم، سرمایه‌گذاری در صنعت چای یکی از راه‌های رشد اقتصادی و مهار تورم در کشور است لذا این حلقه زنجیر میان تولید کننده چای، کارخانجات و سرمایه‌گذار باید ایجاد شود.
دکتر عباسی با تاکید بر لزوم توجه به توزیع به موقع کود شیمیایی در بین چایکاران افزود: یکی از دغدغه چایکاران در چند ماه گذشته توزیع به موقع کودهای شیمیایی بوده است که دستور دادم این مسئله را بررسی و بازنگری کرده و در زمان مقرر در اختیار چایکاران قرار دهند.
وی با اشاره به نقش شرایط اقلیمی و جغرافیایی در میزان توزیع کود شیمیایی به چایکاران بیان کرد: کارشناسان سازمان چای بر اساس نوع خاک، شرایط اقلیمی و جغرافیایی و پس از بررسی‌های به عمل آمده، میزان کود شیمیایی مورد نیاز را در اختیار چایکاران قرار می‌دهند.