در نشستی مشترک با حضور نماینده مردم شهرستان بندرآستارا در مجلس شورای اسلامی و مدیرکل تامین اجتماعی گیلان ، با تاکید بر نقش این سازمان در عرصه اجتماعی کشور ، مهمترین تحولات سالهای اخیر و همچنین دغدغه های موجود مورد نقد و بررسی قرار گرفت .

سایه گیلان: ولی داداشی در این نشست با اشاره به تنوع و تعدد تعهدات و خدمات و همچنین مخاطبین سازمان تامین اجتماعی ، از این مجموعه به عنوان یکی از موثرترین نهادها در عرصه های اجتماعی کشور که علاوه بر ایجاد آرامش خاطر و امنیت روانی برای آینده نیروهای شاغل و تحت پوشش ، در معیشت و اقتصاد زندگی بخش بزرگی همچون مستمری بگیران نقش آفرین است یاد نموده و افزود : در این بین در سالهای اخیر نیز تحولات خوبی در این حوزه صورت گرفته که امیدآفرینی و رضایتمندی ثمره آن بوده و نویدبخش توسعه و رشد روزافزون می باشد .

نماینده مردم شهرستان بندرآستارا و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در این نشست با تبادل نظر در زمینه مسائل مختلف بیمه ای ، بر اعلام آمادگی برای هرگونه مساعدت در راستای نقطه نظرات و دیدگاههای کارشناسی برای تعالی و ارتقاء این حوزه تاکید نمود .

کیوان مرتضوی مدیرکل تامین اجتماعی گیلان نیز با اشاره به اینکه این سازمان بزرگترین و گسترده ترین مجموعه بیمه گر اجتماعی است که افزون بر نیمی از جمعیت کشور را تحت پوشش خود دارد اذعان داشت : در استان گیلان ۵۰۰ هزار نفر بیمه شده اصلی به همراه ۱۹۱ هزار نفر مستمری بگیر به اتفاق افراد تبعی با جمعیتی حدود یک میلیون و چهارصد هزار نفر تحت پوشش هستند .

وی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی با ریشه های تاریخی و دینی مهمترین نهاد بیمه ای و اصلی ترین رکن نظام تامین اجتماعی کشور را تشکیل میدهد ، برداشت و تفسیر نادرست جامعه از ماموریتهای این سازمان و عدم تفکیک ساختار نظام تامین اجتماعی و سیاست های کلی ابلاغی در این حوزه با وظایف سازمان تامین اجتماعی را یکی از عوامل شکل گیری انتظارات برخلاف اصول بیمه ای دانست .
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان خاطر نشان ساخت : ساختار نظام تامین اجتماعی از سه بخش بیمه ای ، حمایتی و امدادی تشکیل شده و در عرصه بین المللی دولتها مکلف به پوششهای لازم برای شهروندان و حمایت از این نظام هستند ولی سازمان تامین اجتماعی در ایران صرفاً وظیفه بخش بیمه ای را عهده دار بوده و بدون بودجه دولتی این ماموریت را از محل حق بیمه های پرداختی بیمه شدگان و کارفرمایان انجام میدهد .
کیوان مرتضوی ، شکل گیری سونامی سالمندی در کشور به ویژه در استان گیلان و شرایط اقتصادی حاکم در عرصه های تولیدی صنعتی را سبب ایجاد شکاف عمیق منابع و مصارف و کم شدن فاصله نسبت های پشتیبانی یعنی تعداد بیمه شدگان به مستمری بگیران دانسته و از آن به منزله زنگ هشداری برای صندوقهای بیمه ای قلمداد نمود و حمایت و مساعدت نمایندگان به ویژه ظرفیت کمیسیون اجتماعی را در این راستا خواستار گردید .
وی همچنین سوء استفاده از بیمه های معافیت دار با انواع تقلبها و مدرک سازی ها را از لطمات وارده بر سازمان دانسته و فرارهای بیمه ای و دستمزدهای غیرواقعی را نیز یکی دیگر از بخشهایی برشمرد که بر پیکره سازمان خدشه وارد مینماید .
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان ، بازنگری قوانینی چون مقرری بیمه بیکاری که خود حالتی ترغیبی و جذاب دارد و یا اصلاح قوانین بازنشستگی سخت و زیان آور که از گلوگاههای استفاده های من غیر حق محسوب میگردد را اجتناب ناپذیر دانست .

کیوان مرتضوی در این نشست با ارائه گزارشی اجمالی ابراز داشت : در استان گیلان در حال حاضر ماهانه مبلغ ۱۹۳۵ میلیارد تومان مستمری پرداخت میگردد و این رقم با افزایش متوسط ماهانه حدود ۱۰۰۰ نفر به جرگه این گروه ، در هر ماه رو به افزایش است . همچنین ماهانه حدود ۸۰ میلیارد تومان نیز مقرری بیمه بیکاری و غرامت و کمک هزینه پرداخت مینماییم و در بخش درمان نیز بابت ارائه خدمات در دوبخش ملکی و خرید خدمت حدود ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه میگردد که در مجموع هزینه ماهانه تعهداتی استان ۲۵۰۰ میلیارد تومان است در حالی که حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد این رقم عملاً از محل حق بیمه ها در استان وصول میگردد .
در این نشست با تاکید بر استفاده دوسویه از نظرات کارشناسی و ظرفیت کمیسیون اجتماعی ، ارائه گزارشی جامع از آخرین تحولات و دغدغه های بخش بیمه ای تامین اجتماعی با تکیه بر آسیب شناسی و انتظارات شرکای اجتماعی در دستور کار قرار گرفت .